Energirådgivning til boligeiere

Hvordan kan du bruke mindre strøm på å holde boligen varm? Hvilke energitiltak er smarte for din bolig? Skal du satse på solceller eller varmepumpe nå? Hvordan etablerer du ladeløsning for elbil og hvilke støtteordninger finnes?

To mennesker ser på en PC-skjerm

Fotograf Bård Gudim

Nå kan boligeiere i Kristiansand kommune få energirådgivning til sin bolig. Det betyr objektive råd om hvordan du kan redusere energibruken og finne klimavennlige løsninger for din husstand. Rådgivningen vil foregå på nett og via digitale befaringer. 

Målsettingen med kommunens satsing er å fremme kunnskap og bevisstgjøre innbyggerne om eget energibruk og gi råd som reduserer energibruken og bidrar til en klimavennlig hverdag.

– Tilbudet er en del av kommunens viktige arbeid med klima og energi. Vi skal legge til rette for at innbyggere skal kunne ta klimavennlige valg, sier klima- og miljørådgiver i Kristiansand kommune, Hans Eikaas.

Mer informasjon om kampanjen finner man på kommunens nettside og i sosiale medier. Her vil det publiseres nyttige tips og råd og artikler rundt temaet. 

Se facebooksiden til Miljøvernenheten her.

Nøytrale råd

For Kristiansand kommune er det viktig at innbyggerne får nøytrale råd. Energirådgiverne kommunen benytter skal verken selge varmepumper, vinduer eller isolasjon, kun gi objektive råd tilpasset husholdningenes boligsituasjon og økonomi.

Kampanjen er finansiert av Agder fylkeskommune og leveres i samarbeid med kommunene i fylket. Tjenestene i kampanjen leveres av Simenergi AS og EEFFY AS.

Kontakt

Hans Eikaas
Klima- og miljørådgiver
Mobil:
E-post

Kontakt

Nils Ivar Jacobsen
Prosjektleder i Simenergi AS
Mobil: 92060617
E-post

Publisert: 17. januar 2023 11:04
Oppdatert: 10. juni 2024 13:45