Du trenger ikke være velstående for å ha hytte ved kysten eller i fjellet

I en tid hvor feriebudsjettet kan være stramt, tilbyr DNT Sør et prisvennlig alternativ for familier som ønsker å oppleve norsk natur på sitt beste.

Sommerferien nærmer seg, og mange familier kjenner på de økonomiske bekymringene. Med økte kostnader på alle fronter kan det virke utfordrende å få råd til en fin ferieopplevelse. Men det finnes muligheter for gode sommerminner på lavbudsjett.

– Bytt ut rentetopp med fjelltopp i sommer. For under tusenlappen kan en familie på to voksne og to tenåringer oppleve en hytteovernatting enten ved sjøen eller i fjellet, sier leder for kommunikasjon og Tursenter i DNT Sør, Henrik Kyte Assmann.

Foto av barn som klatrer i tre.

Naturen byr på muligheter som ikke finnes innendørs. Foto: Henrik Kyte Asmann.

Rimelige ferieopplevelser i dyrtida

I dagens økonomiske situasjon er det mange familier som kjenner på presset ved å få endene til å møtes. Derfor er det godt å vite at det finnes alternativer som lar en familie oppleve en fantastisk ferie uten å måtte bruke en formue.

– Det viktigste er at folk kommer seg ut. Naturopplevelser gir kvalitetstid og minner for voksne og barn. I vårt Tursenter i Kristiansand sentrum tilbyr vi derfor turveiledning og tips til hvor folk kan dra, både nærturer og lengre turer, sier Assmann.

Utvalgte hytter for familier

Gammeløya i Kristiansand – et paradis for badeglade

På idylliske Gammeløya kan hele familien kose seg med bading og robåt. Øya byr på rolige omgivelser, perfekt for å koble av fra hverdagen. Gratis robåt kan leies fra Flekkerøya, og rotiden ut er 15 minutter. Hytta er et ypperlig utgangspunkt for å utforske skjærgården.

Tjortedal i Mandal – sykling og småturer i vakre omgivelser

For de som elsker stisykling eller korte turer i skogen, er Tjortedal stedet å dra. Gratis stisykler står i boden ved hytta. Tjortedal ligger i vakre omgivelser, omgitt av frodig skog, som også inviterer til spennende fotturer og oppdagelsesferder for alle aldre.

Lakkenstova ved Ljosland – fjellvandring og naturopplevelser

Lakkenstova ligger to timer vandring fra Ljosland. Med flere merkede stier i nærheten kan både store og små utforske naturen i sitt eget tempo. Etter en lang dag i fjellet er det lite som slår å slappe av ved hytteveggen med utsikt over vannene og fjellene rundt.

Øyuvsbu i Valle – kano, fiske og stillhet i fjellheimen

Øyuvsbu ligger 30 minutter fra parkeringen ved Brokke-Suleskar-vegen. Hytta ligger vakkert til ved vannkanten, hvor du kan padle kano, fiske eller bare nyte stillheten. Området rundt hytta byr også på fine turmuligheter, både rundt Øyuvsvatnet og til nabohytta Håhelleren.

 

Tekst fra DNT Sør. 

Priseksempler for en overnatting på de aller fleste av DNT Sørs hytter:

To voksne, to tenåringer (13-25 år): Medlem 960,- , ikke medlem 1540,-
To voksne, to barn (0-12 år): Medlem 630,-, ikke medlem 1090 kr,-.
To voksne: Medlem 630,-, ikke medlem 910,-

Eksempler på medlemskap

Familiemedlemskap: 1455 kroner

Ordinært medlemskap (voksen 26 – 66 år): 810 kroner

Publisert: 12. juni 2024 13:59
Oppdatert: 12. juni 2024 14:32