Reis klimavennlig

Veitrafikken gir mye utslipp

Veitrafikk er blant de største kildene til de direkte klimagassutslippene i Kristiansand, faktisk står veitrafikken for så mye som 24 % av utslippene. Varetransport står for noe av dette, men personbiler står faktisk for mest med 13 %. Det gir god motivasjon for å la bilen stå litt oftere.

Gå, bruk sykkelen eller ta buss. 

Det gjør godt for helsa di også, både med mosjon og på grunn av mindre svevestøv. Dersom vi får mindre veitrafikk får vi bedre lokal luftkvalitet noe som har god effekt på folkehelsa.

Les mer om luftkvalitet og svevestøv

Finn din neste bussreise her.

Bli inspirert av andre 

Voksne kan delta i Jeg kjører grønt, og konkurrere om å sykle eller gå til jobb. Få også gode tips og inspirasjon til å ta sykkelen fatt hos Sykkelglede Kristiansand

Barna ligger som regel et hestehode foran de voksne, og hvert år gjennomføres aksjonen Beintøft som er en skoleaksjon for klimaet. Spreke skoleelever fra hele Kristiansand kommune deltar. 

Elever fra Rosseland skole forteller om Beintøft.

Elever fra Fagerholt skole forteller om Beintøft.

Ta en miljøvennlig ferie 

Flyreiser utgjør en stor andel av nordmenns klimagassutslipp. Dersom du velger reisemål der du kan gå, sykle, reise med tog eller buss kan du spare store klimagassutslipp. Hvis du først skal reise langt, bli lenge. I stedet for to helgeturer til London, hvorfor ikke være der i 10 dager når du først reiser? Mindre stress, mer tid til å bli kjent.

Det er slett ikke nødvendig å reise langt for å ha en fantastisk ferie, de siste årene har mange oppdaget hvor mye kult som finnes i Norge. Ikke minst er det fantastisk mange fine aktiviteter rett utenfor vår egen stuedør. På Sørlandet har vi sommerparadiset i bakgården. 

Les mer om hvordan du kan ha en miljøvennlig ferie

Publisert: 21. april 2022 14:16
Oppdatert: 15. juni 2022 14:50